Wat is Xenon ?

 

Xenon licht is een super wit licht, dat vergeleken kan worden met de intensiteit van daglicht. Het wordt ook wel eens HID genoemd. HID staat voor High Intensyst Discharge. Xenon licht (35Watt set) geeft 3 keer zoveel licht dan de conventionele halogeen lampen. Onze 50 Watt sets geven tot meer dan 5 keer zoveel licht dan de conventionele halogeen lampen.

 


Een normale halogeenlamp werkt op het gloeidraadprincipe. Deze gloeit op waardoor er licht ontstaat. Bij een Xenon lamp wordt het licht niet opgewekt doormiddel van een gloeidraad, maar door een met speciaal gas gevulde lamp. In deze lamp zitten twee elektrodes waartussen een vlamboog ontstaat. De vlamboog  wordt gecreëerd, doordat er op de elektrodes een hoogspanning (ongeveer 23.000 Volt) wordt gezet. Deze hoogspanning zorgt ervoor dat de gasmoleculen in de lamp gaan ioniseren en de vlamboog ontstoken wordt.

De hoogspanning wordt opgewekt doormiddel van een trafo. Deze transformeert uw 12 of 24 Volt boordspanning van uw voertuig om naar ongeveer 23.000 Volt die nodig is om de moleculen te laten ioniseren.

 

De kleur van het xenon licht is afhankelijk van het gas waarmee de xenonlamp gevuld is. Deze wordt uitgedrukt in een zogenaamde K-waarde (Kelvin) of lichttemperatuur. Deze licht temperatuur kan variëren van 4.300K tot 30.000K. Hierin varieert de kleur van het licht van extreem wit naar paars.


Let op!!! De K-waarde moet niet in verwarring worden gebracht met de lichthoeveelheid. De lichthoeveelheid wordt uitgedrukt in Lumen. Op dit moment heeft de kleurtemperatuur van 6000K de hoogste lichtopbrengst.

Wij leveren standaard Xenonconversie sets met 6000K temperatuurkleur.  Andere kleuren kunnen natuurlijk ook geleverd worden.

Naast de hoge lichtopbrengst gaat de xenonlamp tot 6x langer mee dan een halogeen lamp.

 

Voordelen van www.universalxenonlight.com verlichting t.o.v. standaard halogeen verlichting;

 •  

  3 tot 5 keer meer lichtopbrengst en tot 6 keer langere levensduur

 •  

  40% minder energie verbruik (35Watt t.o.v. 55Watt)

 •  

  Minder belasting van uw dynamo en accu

 •  

  Brandstofbesparing

 •  

  Hogere veiligheid door beter zicht ook tijdens mist, regen en sneeuw

 •  

  Waarde toename van uw voertuig

   

   

  Naar boven